Kisalföld Volán Portál

Minden ami Kisalföld Volán

1. Tesztüzemben a Credo Citadell 19

 

Megérkezett társaságunkhoz a Kravtex új, alacsonypadlós városi autóbuszcsaládjának második tagja, a Credo Citadell 19 prototípusa, amely a Győrött korábban már bemutatkozott Credo Citadell 12 csuklós változata.

Az autóbusz 2010. május 7-én délután kezdi győri próbafutását, és várhatóan 5 napot tölt a városban.

Az érdeklődők a következő vonalakon találkozhatnak vele:

- munkanapokon a Marcalvárosból induló vonalakon (14, 22A, 23), illetve a 20-as járatokon;

- szombaton a Révai Miklós utcából induló vonalakon (délelőtt az 5, 6, 11, 12, 37 vonalakon, délután jellemzően a 22-es vonalon, továbbá a 11, 12, 30 vonalak egy-egy járatán);

- vasárnap a Marcalvárosból induló vonalakon (jellemzően a 14-es vonalon, továbbá az 1, 22A, 23A vonalak egyes járatain).

(A fenti adatok csupán tájékoztató jellegűek, eltérések előfordulhatnak!)

Gyártói adatlap és fotók

Próbálja ki Ön is!


2. Menet-és bérletjegyek ellenőrzésének szigorítása

 

Társaságunk a viteldíjat tisztességesen megfizető utasok érdekében, és a díjfizetés alól kibújni szándékozó utasok kiszűrése végett 2010. május hónaptól megszigorítja a menet-és bérletjegyek ellenőrzését.

 

A leggyakrabban előforduló hiányosság a következő:

A bérletjegyek tulajdonosi jogosultságát igazoló igazolvány (bérletigazolvány, diákigazolvány, igazolás) számának hiánya. Az igazolvány szám feltüntetésének elmulasztása esetén a bérletjegy utazásra nem érvényes,  és 6.000.- Ft pótdíj kiszabására kerül sor. A 48/2007. GKM., a 61/2003. ÖK., az 1/1992. ÖK. és 38/1995. ÖK. számú rendelet alapján ellenőreinknek és ügyintézőiknek nincs mérlegelési lehetősége és módja enyhébb pótdíj kiszabására. A korábban méltányosságból alkalmazott írásbeli figyelmeztetés (dátum bélyegző pecsételés) megszüntetésre kerül.

Kérjük tisztelt Utasainkat, hogy a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében fokozottan ügyeljenek a fentiek betartására.

 

Megértésüket köszönjük!

 

3. Új információs táblák, és programajánlók a város fedett buszmegállóiban

 

 

Győr város területén 147 citylight kialakítású fedett buszváró található. Ezekben a megállókban lesz látható az új tábla. Az új kialakítás fő célja az információs plakátok könnyed cserélhetősége volt, amely így rugalmasabban követheti a buszmenetrendben, illetve az egyéb információs felületeken történő változásokat.

Borkai Zsolt polgármester bemutatta az első már kicserélt citylight felületet a Mónus Illés utca és a Szent Imre utca sarkán lévő buszmegállóban. A polgármester hangsúlyozta, hogy az átalakítás célja, a kor elvárásainak megfelelő, kulturált buszvárók kialakítása volt városszerte, melyek a korrekt buszmenetrendet, és hasznos információkat nyújtanak, remélhetőleg a buszokra várakozók legnagyobb örömére.

Borkai Zsolt kifejtette, az A0-ás méretű, jól látható információs táblák 4 szekcióra lettek osztva, melyek külön-külön cserélhetőek. A felső szekció a buszváró elnevezését és az ott megálló buszok számát jelzi. A középső szekció két részből áll. Az egyik a Kisalföld Volán által szakmailag jóváhagyott, pontos és hiteles, a mai kornak megfelelő buszjáratok térképes ábrázolása, míg a másik egy általános információs rész. Itt Győr város látnivalói olvashatók fényképpel és rövid leírással, illetve egy belváros térkép segíti a turisták és szükség esetén a győri polgárok eligazodását. Az alsó szekción a város által szervezett aktuális kulturális programok (Négy Évszak Fesztivál) olvashatók plakát formában.

Eddig 100 buszváró átalakítása történt meg, melyekbe az új plakátokat az elkövetkező hetekben helyezik ki. A fennmaradt 47 darab buszváró egy éven belül hasonló módon újul meg.

Asztali nézet